Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


♥ Természet - Hírek :)

 

 

     Természet~~ Kultúra ~~ Hírek

 

    Olvass Érdekes cikkeket !! 

Hetente frissítem a híreket!!

*.*


Ha van kedved, szólj hozzá! 

;D
~ Visszakapta a koronát a T-rex~

A közelmúlt több kutatása is azt sugallta, hogy erősen inog a Tyrannosaurus rex elsősége a Föld valaha volt, legerősebb harapású lényeinek toplistáján. Egy most közzétett brit tanulmány szerint azonban újra kell számolni az eddigi eredményeket, s ennek győztese egyértelműen: A T. Rex.
 

~Endemica Hungarica: bennszülött értékeink~

Négy éven át forgatták azt a filmet, amely bepillantást enged bennszülött, azaz endemikus állatfajaink életébe. A lebilincselő képsorokon olyan lényekkel ismerkedhetünk meg, amelyek legtöbbjének még a nevét sem hallottuk, pedig az egész földkerekségen csak itt, a Kárpát-medencében található meg.
~ Mi lesz a Titanic-on talált tárgyakkal?~

A Titanic 1912-ben bekövetkezett tragédiájának híre bejárta az egész világot. Története azóta is generációk fantáziáját mozgatta meg. 2012. április 15-én 200 millió dollár értékben kerülnek kalapács alá Titanic relikviái, éppen 100 évvel azután, hogy a végzetes sorsú hajó hullámsírba merült.

 
~Rettegő oroszlánok~

 

  Drasztikusan megváltozott az oroszlánok közvetlen környezetük iránti viselkedése, olvasható a Journal of Applied Ecology cikkében. Az ok: az egyre gyakoribb konfliktus az emberrel, ami miatt egyes oroszlánok ma már a „félelem földjén” élnek.


Forrás: www.ng.hu 


 

 

~ A hosszúszárnyú bálnák dalai~

A hosszúszárnyú bálnák másként énekelnek a Déli-Indiai-óceán különböző részein, áll amerikai és ausztrál kutatók egy új tanulmányában. A jelentés megkérdőjelezi azt a korábbi feltevést, hogy egyazon óceáni medence bálnái hasonló témájú dalokat adnak elő.

 

 

 
Forrás: 
www.ng.hu

  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              ~~Kicsi Pókok, nagy aggyal~~ 

A kistestű pókok agya olyan nagy, hogy a testüregük jelentős részét kitölti, sőt még a lábaikba is jut belőle. A kutatók megmérték kilenc, különböző nagyságú pók központi idegrendszerének nagyságát. Abszolút értelemben véve persze a legkisebb pókoknak kisebb volt az agya, de a méretükhöz viszonyítva óriásinak tekinthető.

                                                                                           Forrás: www.ng.hu

~~ Állatok és az Eszközhasználat~~

 

Kaviccsal kalapáló darázs, fedezékül szolgáló kókuszhéjat cipelő polip, áldozatát tüskére szúró gébics...
Robert Shumaker az indianapolisi állatkertben mesél tapasztalatairól. Jól ismeri a helyszínt, hiszen ő az egyik alelnöke az intézménynek.
A Tundra nevű nőstény jegesmedvéhez közeledve Shumaker éppen azt mondja, hogy nem csak a majmok képesek eszközöket használni. Ezt remekül cáfolják például a jegesmedvék, akik az állatkertekben gyakran célzottan dobálnak különféle tárgyakat.

                                                                                                                     Forrás: www.ng.hu

                                                    

~~Magyarok a Világ legmagasabb taván~~ 

Földünk legmagasabb fekvő tavát eddig még egyetlen tudományos expedíció sem vizsgálta. Három magyar kutató a hét elején azért indult útnak Chilébe, hogy Dél-Amerika természetföldrajzi térképén eltüntessék ezt a "Fehér Foltot" ..

       Forrás: www.ng.hu


 ~~Főnökök Kincsei~~

Arannyal ékes, tekintélyes harcosok sírjait tárták föl a régészek egy ezeréves panamai temetőben. Az utóbbi évtizedek leggazdagabb lelete új megvilágításba helyez egy alig ismert indián kultúrát.

 

02-personal-treasures-of-chief-670.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

aa

(dddddddddddd, 2012.03.18 09:10)

A de jó nem teszel fel többet?